Thursday, July 26, 2012

Everlynn Beautycare Virgin Coconut Oil (VCO)

Salam semua. Hari ni sy nak memperkenalkan satu lagi produk keluaran Everlynn Beautycare yg terhangat di pasaran masa kini. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba sendiri produk-produk tersebut. Berikut adalah khasiat yg terkandung dlm produk VCO
Minyak Kelapa Dara atau Virgin Coconut Oil adalah "minyak yang paling menyihatkan", bebas dari kolesterol serta tidak mempunyai kesan sampingan dan sesuai untuk semua peringkat umur.
Minyak kelapa dara kaya dengan asid laurik yang membantu mencegah jangkitan kuman seperti virus, bakteria dan protozoa di dalam tubuh kita. Ia mempunyai banyak manfaat seperti untuk rawatan rambut dan kulit, meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan dan metabolisma badan serta banyak lagi khasiat penting untuk membantu kesihatan tubuh kita.
..:: Khasiat Minyak kelapa dara ::..
1.Membantu mengurangkan risiko Kanser.
2.Membantu menghalang jangkitan kuman (virus, bakteria, fungus, protozoa).
3.Membantu mengawal diabetes / kencing manis.
4.Membekalkan nutrient penting dalam badan.
5.Mengekalkan kesihatan kulit yang lembut dan gebu.
6.Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisma.
7.Membantu manghalang osteoporosis.
8.Antioksida semulajadi.
..:: Info Kesihatan VCO ::..
VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel.Kelebihan VCO atau minyak kelapa ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus, pemprosesan dibuat melalui proses penyulingan tanpa menggunakan pemanasan haba..VCO diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata, strechmark,bagi wanita hamil.VCO ada 2 jenis. Ada yang liquid dan ada yang softgel.VCO keluaran EVERLYNN merupakan VCO soft gel bukannya liquid.
Pengambilan VCO ni sangat mudah,,,sebab senang nak telan dan boleh apply ke seluruh kulit muka. Dengan erti kata lain beli VCO nie memang tak rugi sebab dia boleh digunakan secara 2 dalam 1.Selain bagus untuk kulit,kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.
..:: Kesan pengambilan VCO ::..?
Jangan risau, Vco tiada side effect sebab vco bukanlah ubat tetapi merupakan supplement tambahan.
Selamat bagi ibu-ibu yang breastfeeding bayi
Dalam minyak VCO terkandung MCFA (Medium Chain Fatty Acid), yang merupakan komponen asam lemak berantai sedang yang memiliki banyak fungsi. Beberapa fungsi MCFA antara lain :
1.memudahkan bayi menyerap nutrisi
2.memperbaiki penyerapan vitamin, mineral, dan protein yang bisa dilarutkan lemak
3.meningkatkan absorbsi kalsium yang penting bagi pertumbuhan bayi
4.melindungi bayi dari mikroorganisme berbahaya
Minyak VCO (minyak kelapa dara) akan meningkatkan MCFA pada ibu menyusui sampai tiga kali ganda. Pemberian makanan yang mengandung MCFA pada ibu menyusui akan menghasilkan air susu yang kaya akan MCFA.So pengambilan vco akan ibu yang breasfeed baby takde masalah.. :)
Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk VCO EVERLYNN adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan, selamat & HALAL untuk digunakan
..:: Cara penggunaan VCO ::..
Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 dalam 1 :) Makan dan Sapu di muka 2 kali (2bj softgel setiap hari) boleh di makan sama ada sebelum/selepas makan atau boleh di ambil 2 bj softgel sekaligus,Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong yer
Untuk kegunaan secara sapuan plak, boleh pecahkan softgel tu dan sapu dekat seluruh muka atau kawasan2 yang ada strechmark :)
RETAIL PRICE : RM45.90 (60caps)

No comments :

Post a Comment