Monday, November 9, 2015

Flawless Lotion by Everlynn Skincare




Assalamualaikum semua.  Dah lame xupdate blog...Kita just nak share pasal Flawless Lotion by Everlynn Skincare yg sgt2 meletop skrg ni..Dah byk testimoni yg amat2 memberangsangkan.  Kalau korang nak tahu ape itu Flawless Lotion meh kite citerkan.

Flawless Lotion ni berfungsi sebagai MAKE UP BASE bagi uols yang suka bermakeup atau boleh dipakai terus tanpa perlu bermakeup, texture Flawless Lotion seperti mousse tak pekat sangat & tak cair sgt.

berfungsi sbg pelembap & mengandungi SPF30 bertindak sbg sunblock
sesuai utk semua jenis kulit
sesuai pada uols yang ada masalah open pores. Ia mampu mengecilkan liang2 roma terbuka & membuatkan make up lg nampak smooth.
kulit lagi nampak natural
mencerah secara tidak lansung
memberi kelembapan pada kulit wajah
meratakan tona kulit
make up menjadi lebih glowing,smooth and long lasting


Harga pun mampu milik tau korang RM 59.90

Berminat nk try blh whatsapp kite ye 0123924550


Friday, August 21, 2015

Resepi Triple Chocolate Brownies

Assalamualaikum semua.  Hari ni nk share resepi dr blog http://www.enyabdullah.com/
Sy ni cake lover sebenarnya. Hari2 dok beli brownies kat cafe office..Weekend nti nk try jgk buat..

Hasil google terjumpe resepi ni dr blog cik puan Enyabdullah.  Ni resepi beliau..Semoga kite semua dpt mencubanya nti..


Resepi Triple Chocolate Brownies


Resepi by Anna Olson HERE
(Untuk ukuran acuan tian 4 segi 8 x 8 inci)

Bahan-bahan :
300gm Dark Chocolate (coklat gelap) - Saya pakai jenama Beryls - Jangan pakai coklat susu sebab manis
100 gm butter - saya pakai jenama Anchor
100 gm gula
3 biji telur size A
1 tsp esen vanilla
125 gm tepung gandum
1/4 cawan chocolate chips
1/4 cawan white chocolate chips (coklat putih)
1/2 tsp garam
Jika suka boleh tambah walnut dan almond cincang kedalam adunan.

Cara-cara :

Panaskan oven suhu 160C

Potong coklat bar dan butter kecil-kecil dan cairkan keduanya sekali dengan kaedah double-boiler sehingga cair sepenuhnya. Angkat dari api.

Masukkan gula, kacau sebati.

Masukkan esen vanilla

Masukkan telur sebiji demi sebiji. Setiap sebiji masuk, kacau dan kemudian masuk sebiji lagi. Buat sehingga habis. Kacau sekejap je pakai senduk.

Masukkan tepung dan garam. Kacau rata tapi jangan over mix.

Masukkan chocolate chips. Simpan sedikit untuk tabur diatas

Tuang dalam acuan yang digris dan kemudian diletak kertas alas (parchment paper). Kertas alas bagi lebih sikit keatas supaya senang nak tarik brownies dari acuan.

Tabur lebihan chocolate chips diatas. Boleh juga tambah walnut atau almond.

Bakar pada suhu 160C selama 35-40 minit atau sehingga cucuk cake tester keluar bersih. Jangan terlebih masak sebab nanti agak kering dan tak sedap. Kena moist sikit baru sedap

Brownies ni sedap dimakan pada keesokan harinya.




Thursday, June 18, 2015

GLAM SHAWL for AIDILFITRI


Assalamualaikum dearies.  Buat peminat2 shawl blh cuci2 mata kat bawah ni ye -------->>

GLAM SHAWL
.
.
Cutting 👉 D Shape
Material 👉 Heavy Chiffon 
Colour 👉 Brown
.
.
One pcs : RM 49.00 (exc postage)
.
.
To order print screen and sent to 📲 +6012-3924550
.
.
Straightly no reserved, first comes first serve. NO BLACKOUT BUYERS PLEASE
.
.
The colour may be a bit different due to the lighting📷
Happy shopping 😘
.
.



GLAM SHAWL
.
.
Cutting 👉 D Shape
Material 👉 Heavy Chiffon 
Colour 👉 Black

.
.
One pcs : RM 49.00 (exc postage)
.
.
To order print screen and sent to 📲 +6012-3924550
.
.
Straightly no reserved, first comes first serve. NO BLACKOUT BUYERS PLEASE
.
.
The colour may be a bit different due to the lighting📷
Happy shopping

SOLD OUT




GLAM SHAWL
.
.
Cutting 👉 D Shape
Material 👉 Heavy Chiffon 
Colour 👉 Green Tiffany


.
.
One pcs : RM 49.00 (exc postage)
.
.
To order print screen and sent to 📲 +6012-3924550
.
.
Straightly no reserved, first comes first serve. NO BLACKOUT BUYERS PLEASE
.
.
The colour may be a bit different due to the lighting📷
Happy shopping 😘
SOLD OUT


GLAM SHAWL
.
.
Cutting 👉 D Shape
Material 👉 Heavy Chiffon 
Colour 👉 Deep Purple
.
.
One pcs : RM 49.00 (exc postage)
.
.
To order print screen and sent to 📲 +6012-3924550
.
.
Straightly no reserved, first comes first serve. NO BLACKOUT BUYERS PLEASE
.
.
The colour may be a bit different due to the lighting📷
Happy shopping 😘

SOLD OUT



GLAM SHAWL
.
.
Cutting 👉 D Shape
Material 👉 Heavy Chiffon 
Colour 👉 Pink
.
.
One pcs : RM 49.00 (exc postage)
.
.
To order print screen and sent to 📲 +6012-3924550
.
.
Straightly no reserved, first comes first serve. NO BLACKOUT BUYERS PLEASE
.
.
The colour may be a bit different due to the lighting📷
Happy shopping 😘
.
.



GLAM SHAWL
.
.
Cutting 👉 D Shape
Material 👉 Heavy Chiffon 
Colour 👉 Yellow
.
.
One pcs : RM 49.00 (exc postage)
.
.
To order print screen and sent to 📲 +6012-3924550
.
.
Straightly no reserved, first comes first serve. NO BLACKOUT BUYERS PLEASE
.
.
The colour may be a bit different due to the lighting📷
Happy shopping 😘

SOLD OUT


Minggu ke 2 : Tag & Win

Assalamualaikum semua...Dah lamenya tak update blogkan..Lately ni agak busy sgt gan keje.  Tp sebab nak cuba nasib mane la tahukan berjaya dapat 5 pasang baju raya dr HANA BELLA gan cash RM 1000.00 ku gigihkan jugak update blog ni..hihihi...

Kawan2 yg kat luar tu blh jugak join contest ni ye...Syarat2nya sgt2 mudah..Kat bawah ni sy share cara2nya ye --->>



Minggu ke 2 : Tag & Win

Sertai Tag & Win Hana Bella Minggu Ke-2 untuk peluang memenangi RM1,000.00 tunai dan 5 baju raya esklusif dari Hana Bella!!

Contest ini terbuka kepada#HanaBellaPrivilegeCardMembers sahaja.
.
.
CARA PENYERTAAN

1. Follow Instragram Hana Bella @hanabella_kl , tag 5 kawan di IG post minggu ke 2 ini, printscreen

2. Follow Instagram Anna & Rose @annaandrose_ , tag 5 kawan di IG post minggu ke 2 ini, printscreen
.
3. Isi borang contest di www.hanabella.com.my/igATAU HANA BELLA Facebook ATAU email pada hanabellacontest@gmail.com
.
Dapatkan info, terma dan syarat contest diwww.hanabella.com.my/fb


p/s : apa tunggu lagi, jom kite join bersama-sama.. Mane tau kali ni rezeki kitekan..aminnnnnnnnnn